torsdag 16 maj 2013

Vår och nya tag!

                                         Nu bygger vi färdigt odlingsbäddarna!Jord ska i-det är slitigt!
Någon gillar inte vårt projekt-rasade bäddar och nedtrampad havtornsbuske!


På våra elevensvaldagar i maj var det flera elever i år 6, 7 och 8 som valde att arbeta med plantering och att arbeta med utemiljön.'

Prydnadsväxter-oätliga.

"Jag tycker att det var kul. Det var intressant. Det hade varit roligare med mer tid."


Plantera i bok!
"Jag har arbetat med att gräva för planteringen. Jag tycker att det kan bli trevligt med att ha nya växter istället för bara gjord där vi skulle plantera." 
Ätliga växter.


Fröna från vår lilla tomat har nu blivit plantor.
LavendelplanteringPlats för daggkåpor-men först ska den gamla ytan bort och ny jord tillföras."Jag tyckte dagen var rolig för man fick hjälpa till att skapa grejer som kommer finnas på skolan. Jag gjorde en fågelholk. Hoppas att några fåglar kommer att bo där"

"Det var roligt att göra saker som förbättrade skolgården och gjorde den finare. Skolgården blev mycket finare efter att man hade planterat och när slöjdsakerna kommer upp så kommer det bli finare. "

"Jag tyckte inte slöjden var så rolig eftersom man fick inte behålla det man byggde och vårt arbete blev dåligt. Jag hade hellre arbetat med vårt vanliga slöjdarbete än ett arbete som vi inte fick behålla. Vi gjorde en fyrkantig fågelholk som blev misslyckad. "

"Det var kul med träslöjd. Jag gjorde en rund fågelholk av ett gammalt rör jag hittade.
Jag ville inte göra en vanlig fågelholk så jag utmanade mig och gjorde en annorlunda.  Det var en kul uppgift. "

"Egentligen gjorde dekorationgruppen och träslöjdsgruppen samma sak. Jag jobbade med T och gjorde en rosa fågelholk. Vi följde inte en ritning men gjorde allting från hjärtat. Vi blev klara men den hade blivit mycket snyggare om vi hade fått mer tid."


"Jag tyckte att det var sådär. Jag hade heldre haft det som vanligt där man har mer val möjligheter. "


"Jag byggde ett fågelbo med J och det var kul"


"Det var roligt att arbeta med slöjden men jag skulle nog ha valt HKK om jag hade vetat vad man gjorde där. Det hade varit bra med lite extra tid för A och jag var tio minuter från att bli klara och vi hade inte direkt slappat."

"Jag tyckte det var roligt att göra något för skolan. Jag var med i dekorationsgruppen. Vad jag gjorde som inte blev helt färdigt var att en skylten vid trapphusen utanför där det ska stå 5:1 på första våningen och för andra då 5:2 självklart så är det byggnaden 4 också. Varför jag gjorde det var att när någon som inte känner igen skolan så kan de bara genom att se skylten."

Slitna bänkar får ny färg!"Jag tyckte att det var kul att måla krukorna. För att det blev mycket snyggare, än den förra färgen. Jag tyckte också att det var kul att många sa till oss att det var fint gjort..  "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar