tisdag 4 juni 2013


Växthus
(Grupp 1)

Under den här terminen har vi arbetat med att bygga bord,hyllor och etc. som vi ska ställa i växthus.
Vår grupp gjorde ett bord, en hylla och vi knöt upp tråd i taket som ett kryss.

Tråden:

Vi tänkte att man kunde knyta upp trådar i taket som man sedan hänger växter på.
Vi knöt upp tråden som ett X i taket så att trådarna korsade varandra. Och sedan så kan man hänga upp olika växter i taket. vi tänkte att det skulle se ganska coolt ut.

Bordet:

Vi tänkte att man måste bygga upp något för att ställa växterna på och alla hade olika ideer. Tillslut kom vi fram till att vi skulle bygga ett bord.Hyllan:

Vi behövde något mer också kände vi. Ungefär som en hylla eller något annat. Så vi bestämde oss för att bygga en hylla. Vi tog en stor bräda och några mindre brädor och så började vi bygga. Vi spikade fast dem mindre brädorna på den stora så att det blev som fyra små hyllor på en stor skiva.


Det var roligt att få bestämma hur växthusen skulle se ut på insidan. Vi hade fria händer så vi fick göra vad vi ville i princip. Det mindre roliga var att när vi skulle skruva in skruvarna i bordet, så blev det lite fel några gånger och vi blev ganska irriterade, men tillslut gick allt bra och vi blev färdiga.

Det är okej att man inte tar hem saker varje gång när man byggt något, utan att man får hjälpa till att bygga saker för andra, tex. skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar