tisdag 3 juni 2014

Framsteg

 

Nu har vi kommit en bra bit på väg med våra odlingar. I växthusen finns bland annat tomat av olika sorter, paprika, chili, aubergine och gurka. Utomhus har vi satt hallon, rabarber, allåkerbär och många olika sorters grönsaker samt anlagt ett kryddland.

Planteringarna längs gatan har fått sig ett lyft och betongurnorna utanför matsalen har såtts med olika sädeslag och blommor som attraherar vilda pollinatörer och fungerar som gröngödslingsväxter (dessa binder kväve och de myllas senare ner i jorden för att göra den näringsrikare).

Eleverna har också rensat i dammen och vi har gjort ett potatisland och sått spånadslin som senare kan användas inom slöjden. I skuggan har vi gjort en orm av ogräs som sedan täckts med kartong och kompostjord. På denna är där satt jordärtskockor och vi kommer även så längs sidorna på denna.

Vi har fått hjälp att spola rent plattorna med högtryckstvätt så nu kan vi ha vernissage och visa upp de fina konstverken som målades i samband med att skolan byggdes 1994. Välkomna!

För tillfället jobbar vi på att göra skyltar att sätta upp och fyller fler odlingsbäddar med jord. Planeringen för sommaren är i full gång och vi söker frivilliga som vill hjälpa till med vattning och skötsel i sommar. Vill du vara med och engagera dig kan du kontakta mig på eva.kellgren@lund.se eller 070-9910270. Detsamma gäller om du vill bidra med material, växter, fröer eller sponsra verksamheten på något annat sätt.

Soliga hälsningar
Eva Kellgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar