måndag 3 juni 2013

7a:s hattanalys av projeket den 31 maj 2013


7a Hattanalys uteprojektet-juni 2013

Röd hatt (känslor)
Jag tycker att hela idén med odlingsbäddarna var ganska trevlig. Enligt mig borde skolan bli lite ‘färggladare’ och mer intressant, odlingsbäddarna är en liten men trevlig förändring på skolgården som gör det mer ‘livligt’.

Gul hatt (positivt)
Arbetet gick trögt från början men vi kom igång till slut. Vi jobbade hårt som ledde till ett bra resultat.

Svart hatt (negativt)
Vi borde ha fått lite längre tid för att arbeta på bäddarna. Det var också en stor brist på säkerhet som ledde till vandalism; våra odlingsbäddar blev nämligen förstörda. 
Grön hatt (kreativt)
Som jag sa ovan, skolgården borde bli lite säkrare för att förhindra vandalism. 
------------------

Gul- Jag tycker att de som blev klara blev väldigt fina och coola när man hade dekorerat de.

Röd- Jag tycker att det var synd att de blev förstörda så många gånger för då måste man bygga om de många gånger och det var lite jobbigt. 

Grön- Det tog ganska lång tid att få blocken raka men sen när den redan hade blivit förstörd så några gånger brydde vi oss inte så mycket om att få de exakt raka.


Svart- Det var tråkigt att de blev förstörda så mycket. 
-------------------


Röd: -

Gul: Det positiva är att vi har samarbetat bra. Vi lyckades komma en bra väg. Nästan alla hade något att göra, och nästan alla samarbetade. 

Grön: Man skulle kunna dela upp tiden, så alla har något att göra hela tiden. Man skulle kunna dela upp eleverna i grupper och sedan får varje grupp en tid där de ska arbeta med odlingsbäddarna.

Svart: Det som var negativt är att odlingsbäddarna förstördes två gånger. Det får en att inte vilja bygga upp dem igen, för vad är meningen om de ändå kommer förstöras? Alla hade inte hela tiden något att göra, det kanske är något man kan tänka på till nästa gång.
-----------------
Jag tycker att det har varit väldigt kul att göra någonting annorlunda på skolan. Att ha en odlingsbädd är ju både roligt och kreativt att göra, ekologiskt osv. Många i skolan tyckte säkert att detta var en rolig idé också. Det är synd att någon/några har förstört det mesta av bäddarna. Varför man vill göra så, förstår jag inte. Annars har detta då varit jättekul att jobba med och jag hoppas att vi kommer att göra någonting liknande snart!

----------------------
Röd hatt: Jag tycker det har varit roligt att få vara ute mer på lektionerna, och att få se sitt projekt gå från skiss till "verklig". Men det var också jobbigt eftersom vi var tvungna att göra om odlingsbäddarna två gånger nät någon förstörde dem.  
Gul hatt: Det var kul att få vara ute mer, det var variation från de vanliga lektionerna och gjorde att man såg fram emot de lektionerna när man fick gå ut. 
Grön hatt: Man kunde få dekorera dem mer och få dem att smälta in mer i naturen, det hade varit fint.
Svart hatt: Det var inte kul när vi blev tvungna att göra om våra odlingsbäddar flera gånger när någon hade förstört dem.  

----------------------
‪Röd: Det var jobbigt men kul att bygga.
Gul: Det var roligt att vara med att jobba och se hur formerna blev mer kompletta.
Svart: Även om det var roligt blev bäddarna bara förstörda hela tiden varje gång vi byggde upp dem.
Grön: Det mesta var bra, men vi borde ge ett skydd åt bäddarna som ett stängsel runt dem för att ingen ska förstöra dem. Eller uppsatta kameror.
----------------

‪Röd: Jag tyckte att det var väldigt kul att jobba med odlingsbäddarna.

Gul: Det var kul för att jag gjorde det med mina vänner och då blir allt roligt.

Grön: Det skulle vara fint om vi målade de i en rolig färg eller pyntade dem men mosaik stenar eller något sådant.

Svart: Det var lite jobbigt eftersom vi var tvungna att göra om de flera gånger eftersom någon sparkade i sönder de över helgerna.
-------------
Röd hatt: Jag tycker att det har varit intressant att jobba med odlingsbäddarna även om det har varit lite tråkigt ibland. Det har i alla fall varit lärorikt och en bra variation till den vanliga teoretiska undervisningen. 

Gul hatt: Några positiva saker med arbetsområdet är bl a att man har lärt sig nya saker på andra sätt, man har fått jobba utomhus varvat med teoretiska lektioner om samma ämne. Det var också kul att se hur alla samarbetade och gjorde sitt bästa, även när bäddarna förstördes. 

Svart hatt: Det var dåligt att bäddarna förstördes när vi hade lagt så mycket tid och jobb på att bygga den. 

Grön hatt: Vi skulle kunna ha planerat bättre, för att inte behöva stressa ihjäl så mycket i höstas när vi skulle göra klart odlingarna innan vintern. Om vi hade börjat på våren hade vi haft tid att bygga dem i lugn och ro.
------
Röd: Jag tycker att det var rätt tråkigt ibland och att det var jobbigt att de förstörde men annars (speciellt i början) var det kul. 

Gul: Man lärde sig mycket och att det var ett nytt sätt att lära sig nya saker på

Grön: Om man tänker utveckla detta och göra om det någon gång måste man tänka på att bli klar under rätt årstid. Om man börjar på våren måste det bli klart innan hösten för annars finns det risk att man måste vänta hela hösten och vintern innan man kan börja igen. 

Svart: Det var riktigt jobbigt att folk förstörde odlingsbäddarna och andra saker som vi gjort och lagt ner tid på att göra. 
------
Gul: Det har varit kul att samarbeta med kompisar när man jobbade.
Röd: Det var trevligt att bygga och arbeta.
Svart: Det var tråkigt att folk förstör.
Grön: Man kan jobba mer effektivt.
--------
Gul: Det är bra för att vi lär oss hur man odlar och vi har jobbar mycket de senaste dagarna och det är bra. 
Röd: JAg blev arg när de hade gått i sönder men annars så var det roligt att jobba med det.
Grön: Vi kunde ha lagt kameror vi fönstren så vi såg vilka de var som tåg i sönder odlings bäddarna. Vi Kunde också kanske grävt en form i gräset djupt och sen hämtat jord och hälla i, istället för att lägga stenar.
Svart: Det var onödig när vi dekorerade stenarna.
------
Jag tyckte att det var kul att jobba med odlingarna. Det var också väldigt jobbigt för att det var varmt och att det var lite svårt för bruket att fastna, men det klarade sig till slut. Vi kunde ha ritat ut vart vi skulle gräva innan vi grävde eftersom det blev lite för mycket som vi grävde av. Det som var tråkigt var ju att vi fick bygga om det några gånger och att folk kommer och förstör hela tiden. Men vi får hoppas att det går att bygga om det på hösten nästa termin. 
-------
Jag tyckte att det gick bra, fast jag blev väldigt ledsen när jag fick veta att det var någon som hade tagit sönder de. Eftersom vi har jobbat på detta i över en termin och vi har lagt ner mycket jobb och när vi äntligen var klara så hade någon bara förstört. Det positiva är väl att det fins några små plantor kvar. Nu när det är förstört ser jag inte så mycket positivt, men jag tycker att vi har lärt oss att samarbeta och lärt oss att vi kan hjälpa miljön och ha kul medasn vi gör bra saker. 
---------
Gul: Det är kul att göra något annat på lektioner och att vara ute i skolträdgården. 
Röd: Glad för man får vara ute och det blir fint, tråkigt att de blev halvt förstörda.
Grön: Vi kunde haft en planering om vilka lektioner vi skulle göra det på för nu kändes det som om vi gjorde det lite då och då.
Svart: Tråkigt att de blev förstörda och känns som om alla inte hjälpte till.
------
Gul: Det va kul att vara ute o arbeta
Grön: Vi skulle kunna fortsätta jobba ute med odlingar eller annat för det är miljövänligt och bra för en själv.
Svart: Det var riktigt tråkigt när folk förstörde våra odlingar eftersom vi jobbat så hårt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar